Home Cultuur Wat moet je nou in Texas?
Wat moet je nou in Texas?

Wat moet je nou in Texas?

door Merel W

Toen ik in 2014 aan mensen vertelde dat ik samen met mijn man en twee kinderen een aantal jaar in Amerika zou gaan wonen voor het werk van mijn man werd er over het algemeen heel enthousiast gereageerd.
Niet iedereen natuurlijk. Sommigen moesten er niet aan denken om in het buitenland te gaan wonen en bleven liever lekker in hun vertrouwde omgeving in Nederland. Maar als mensen dan vroegen wáár ik in Amerika ging wonen en ik enthousiast “Texas” zei, gingen er toch wel wat wenkbrauwen omhoog.

,, Oh, oké” zeiden ze dan en hun blik zei genoeg. Wat moet je nou in Texas? New York, Chicago of Los Angeles had natuurlijk veel meer aangesproken. Maar Texas, dat is toch heel conservatief allemaal? Wat moet je daar nou? Toentertijd had ik daar niet zo’n antwoord op, ik wist natuurlijk ook niet precies wat me te wachten stond.

Het is druk aan het worden rondom Dallas

Nu 4 jaar later weet ik natuurlijk hoe het leven in Texas is. En ik woon hier heerlijk. De vrijheid, de ruimte, het mooie weer, het is heel fijn wonen hier. Ik woon in een heel gewoon Amerikaans stadje tussen twee grote steden in, Dallas en Fort Worth. Samen heet dat de Dallas Fort Worth Metroplex (DFW) en daar wonen inmiddels ruim 6 miljoen mensen. De Metroplex is de afgelopen jaren enorm gegroeid dus het is druk op de snelwegen en er wordt ontzettend veel gebouwd. Wegen worden verbreed (en ze zijn al zo breed) en grote bedrijven vestigen zich in de omgeving van Dallas.


Dallas is het meest bekend van de gelijknamige tv-serie (die ik overigens nooit gezien heb, daar was ik nog te jong voor) en de moord op de 35e president van Amerika John F. Kennedy. Er is een mooi museum gemaakt in het gebouw van waaruit John F. Kennedy werd neergeschoten op 22 november 1963. Als je in Dallas bent moet je echt naar dat museum toegaan, ik vond het heel indrukwekkend. Dallas is ook een hele moderne stad met mooie musea, daar is heel veel in geïnvesteerd, dus als je van kunst houdt ben je in Dallas ook aan het goede adres.

Cowboyland!

Verder staat Texas natuurlijk bekend om de cowboys. Het komt regelmatig voor dat in een restaurant een aantal mensen met cowboyhoeden en cowboylaarzen binnenkomen. Dus dat beeld wat mensen van Texas hebben klopt inderdaad wel een beetje. Maar het is echt niet zo dat iedereen hier in een cowboyoutfit rondloopt net als dat in Nederland niet iedereen op klompen loopt.

Fort Worth stockyards globalicious
Voor het echte cowboygevoel moet je in de stockyards in Fort Worth zijn. Daar ga je echt even helemaal terug in de tijd en zie je de oude stenen gebouwen met de salloondeuren. Een oud treinspoor dat nog steeds gebruikt wordt en de longhorns. Dat zijn de koeien met de lange hoorns die typerend zijn voor Texas. Je kan in de stockyards naar Wild West shows en rodeo’s. Je voelt je helemaal in cowboyland als je daar rondloopt. Echt een aanrader.

De mensen zijn ontzettend vriendelijk, het klimaat is heerlijk met de mooie herfst, de doorgaans milde winter en de heerlijke lente. Alleen de zomer, ja, die is hier echt bloedheet. Van juni tot en met september is het hier altijd ruim boven de 30 graden vaak wel tegen de 40 graden. Het enige wat je kan doen is lekker plonzen in het zwembad en dat doen we dan dus ook bijna dagelijks. Echt geen straf om zo te genieten van ons leven in Texas!

Meer inspiratie!

1 comment

Avatar
Isa 8 januari 2019 - 10 h 32 min

Oh nee

Reply

Leuk, laat een reactie achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll Up