Home Persoonlijk Bestemming onbekend – wij gaan op wereldreis
wereldreis

Bestemming onbekend – wij gaan op wereldreis

door Susan

Deze maand is het zover, we gaan op wereldreis. We weten niet waarheen of hoe lang. We hebben geregeld wat we moesten regelen (naar beste kunnen) en we gaan op weg. Met een Volkswagen bus en een gepimpte vouwwagen. Op zoek naar onze nieuwe bestemming.

Waarom een wereldreis?

Na vijf jaar in Zwitserland was het tijd voor iets anders. We hadden het goed naar ons zin in Zwitserland maar willen graag meer van de wereld zien en in een ander land wonen en werken. Op mijn man’s werk vonden er veranderingen plaats waar hij niet in mee wilde, dus na wikken en wegen besloten om de stap naar het onbekende te maken. Onze oudste dochter is net 4 jaar en nog niet leerplichtig en we zijn allen gezond en (beginnend…) fit. Dus waarom niet? Een beetje een nu of nooit keuze maar vooral een niet uitstellen tot morgen wat je vandaag kan doen.

Vrijheid

Zogezegd, zo gedaan en vervolgens lang ‘gewacht’. Mijn man heeft eind 2017 zijn baan opgezegd en kon eind Mei eindelijk alles werk gerelateerd achter zich laten (lang leve de 6 maanden opzegtermijn in Zwitserland). En om het kort samen te vatten is dat een opluchting voor hem en ook voor mij 😉. Mijn werk gaat mee op reis want online werken kan dat overal vandaan, zolang er maar stroom en internet is. Voor mij alleen maar een extra aanwinst als ik al reizend ook nog virtueel met anderen mag meegaan op hun weg en in hun proces.

wereldreisMaar, wat gaan jullie doen dan??

Wel, we gaan op wereldreis. Maar verder hebben we nog geen idee wat we gaan doen. In grote lijnen hebben we de eerste maand bedacht en de boot naar Zweden is geboekt. Maar wat we bedacht hebben dat kan zo weer anders gaan. Want wat als de bus panne heeft? Of wat als er te veel muggen zijn in Scandinavië? Of als de vouwwagen niet bevalt? Dan gaan we een andere kant op of op een manier. We zien het wel. Een manier van reizen die tot veel verbazing lijkt te leiden. Want de meest gehoorde reactie van afgelopen 6 maanden wanneer we vertelden dat we gingen reizen: ‘Maar, wat gaan jullie doen dan?’ Om ons vervolgens niet begrijpend aan te kijken wanneer we vertelden dat we gaan reizen en vooral gaan doen waar we op dat moment zin in hebben.

Genieten en leven in het nu

We gaan genieten en doen waar we zin in hebben. Weinig doen wat ‘moet’ en vooral doen wat mag en wat we willen. Iets waar we ontzettend veel zin in hebben. We zouden ons heel druk kunnen maken over wat we eigenlijk zouden moeten doen of welke stappen we in onze carrière zouden moeten zetten of waar we welk huis zouden moeten kopen. Maar, los van dat mijn man zich eigenlijk helemaal niet snel druk laat maken (wat soms best irritant is), gaan we ons daar nu al helemaal niet opwinden en vooral genieten en leven in het hier en nu. Genieten van elkaar, van ons gezin en van de gezondheid die we hebben. En dat druk maken dat bewaren we (ik dan vooral) voor later.

Niet MET maar NAAR de Noorderzon vertrekken

Zodra het schooljaar van onze oudste dochter stopt (half juli) gaan we op wereldreis. We slaan onze spullen opnieuw op in een opslag en pakken alles wat we denken nodig te hebben in een de bus en vertrekken naar de Noorderzon. Graag zou ik de Noordkaap aandoen maar dat is wel heel ver rijden naar steeds minder warmte, met een bus die 80-90 gaat wanneer de vouwwagen erachter hangt en erg dorstig is. Lastig of luxe? De keuze voor de rit naar de Zuidkaap in 2016 was makkelijk gemaakt… We hebben besloten onderweg, tijdens de wereldreis, uit te zoeken waar we wanneer heen gaan. Op zoek naar een nieuwe bestemming om te wonen en te werken.

wereldreisUitstellen of doen?

Zoveel mensen die zeggen dat ze ook wel zo’n reis zouden willen maken of dat ze ooit ook zulke plannen hadden maar het nu niet meer kan. Tja. Luxe of keuzes? Lastig he. Want wat doe je nou wanneer? En wat laat je wanneer? En hoe weet je wat wanneer het beste is? Geen idee. Maar van uitstel komt vaak afstel. We hebben de afgelopen jaren samen best veel meegemaakt, onder andere het verlies van mijn man zijn beide ouders. Twee mensen die nog lang niet klaar waren met het leven op deze aarde, maar die beide door ziekte te jong zijn overleden en nooit samen van een pensioen hebben kunnen genieten. Daarbij hebben we doordat ik een bepaalde bloedstollingsziekte heb drie keer van heel dichtbij ervaren hoe kwetsbaar ik ben, wij zijn, als mens. Waarom dan uitstellen wat je wilt? Wij hebben besloten dat niet te doen en nu te gaan.

Op zoek naar een nieuwe bestemming

Onderweg. Samen met onze twee dochters. Genieten van elkaar, natuur, eten, lokaal marktje, berg wandeling verkeerd ingeschat en uren koud door de regen klossen, bus langs de kant van de straat repareren, hulp krijgen of kunnen geven aan wie het nodig heeft… en ga zo maar door. Wij gaan bewuster leven dan we al deden, bewust en open. Open voor elkaar en voor de ander. Dankbaar voor de keuzes die we kunnen en mogen maken. Samen op weg naar een nieuwe bestemming.

Als je wilt kan je virtueel mee op ons avontuur via onze site.

Meer inspiratie!

7 reacties

Avatar
Petra 22 juli 2018 - 16 h 37 min

Prachtig om te lezen. Vertrouwen hebben in elkaar en in het leven en wat de toekomst zal brengen. Heel inspirerend! Ben benieuwd naar jullie belevenissen en heb me ingeschreven op jullie site. Alvast een hele goede reis!

Reply
Avatar
Susan 24 juli 2018 - 21 h 14 min

Dank!

Reply
Marieke
Marieke 22 juli 2018 - 21 h 33 min

Hallo Susan en voor de Familie, dank voor je leuke blog en ik wens jullie heel veel reisplezier. Ik hoop dat het jullie brengt wat je ervan verwacht. Ik vind het een moedig besluit. Als je ooit in Zuid Amerika komt en in Uruguay wwant daar (Montevideo) worden de meeste campers naartoe vescheept, jullie zijn van harte welkom. Geniet van het leven, nu, vandaag en alle dagen die nog komen. Grroet Marieke

Reply
Avatar
Susan 24 juli 2018 - 21 h 15 min

We weten je te vinden hoor! Zuid Amerika staat op ons lijstje, maar geen idee of we dat halen. Indien wel, dan komen we zeker langs en boeken we graag een plekje op jullie mooie terrein!

Reply
Destination unknown - we are going on a world tour - Bouwmanni travel the world 26 augustus 2018 - 14 h 05 min

[…] July I wrote a blog for Globalicious Magazine about our roadtrip. Here you find the english translation of the […]

Reply
Reizen lijkt soms wel rouwen - eCounseling4u 12 oktober 2018 - 19 h 42 min

[…] half juli ben ik samen met mijn man en onze 2 dochters op reis. We vertrokken met ons volkswagenbusje en gepimpte vouwwagen. Op naar Scandinavië en vanuit daar […]

Reply
Vriendschap kent geen grenzen - GLOBALICIOUS 15 oktober 2018 - 11 h 11 min

[…] ben ik met mijn gezin aan het reizen over de wereld. Eerst hebben we veel landen van Europa bezocht en sinds eind september zijn we in […]

Reply

Leuk, laat een reactie achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll Up