De lekkerste Granola volgens mijn eigen recept

In de ochtend eet ik graag een echte Hollandse bruine boterham. Zo’n heerlijk verse bruine boterham, nog een beetje warm en vers gesneden door de bakker. In Amsterdam haalden we altijd vers brood op zaterdagochtend bij de bakker om de hoek. Bakker Dekker heette die, waar je nog een praatje maakte en herkend werd, zelf een jaar nadat we geemigreerd waren nog!

Maar, in Zwitserland smaakte de bruine boterham veel minder lekker dan die van de bakker om de hoek in Amsterdam. Af en toe bakte ik nog wel eens een hollands brood wanneer bezoek broodmix uit Nederland meenam, maar elke ochtend een lekkere boterham zat er al gauw niet meer in. Ik vond een mooie vervanger in yoghurt met mijn eigen gemaakte granola.

Wanneer ik in Nederland ben eet ik graag weer een boterham als ontbijt, maar vaak genoeg ook yoghurt met mijn granola. En zelfs mijn man eet regelmatig mee omdat hij het zo lekker vindt. Grappig hoe eetgewoonte veranderd door wonen in het buitenland.

Momenteel ben ik met mijn gezin op reis. En de granola gaat mee! Al is het op reis wel even zoeken wanneer ik weer nieuwe granola kan maken. Niet elke camping of hut had een oven en die is wel nodig voor mijn recept. Gelukkig zitten we momenteel in een heel mooi huis in Zuid Afrika, met oven. Hierdoor kon ik vandaag weer een nieuwe voorraad maken en morgen weer genieten van mijn heerlijke ontbijt.

granola

Wat heb je nodig?

– 500 gr. havermout
– 200 gr. pompoempitten
– 200 gr. Zonnebloempitten
– 200 gr. Lijnzaad
– 6 eetlepels olijfolie
– 4 eetlepels agavesiroop
– 15 gr. Kaneel
– 1 eetlepel Kardemon
– 1 eetlepel Gember

– bakpapier
– bakplaat
– kom

Hoe maak je de lekkerste granola?

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom. Roer alles goed door elkaar heen. Doe het bakpapier op de het bakblik en leg alles daarop. Zorg dat het evenwichtig verdeeld is. Zet de bakplaat in de ovenin het midden op 150 graden. Roer na 10 minuten alles op en na nog eens 10 minuten (of eerder), wanneer de havermout en pitten lichtbruin kleuren, zet je de oven uit. Laat het afkoelen en stop daarna in een trommel oid om het wat langer te kunnen bewaren.

Wanneer je wilt kan je nog gedroogde vruchten toevoegen. Omdat ik er niet van hou laat ik dat weg in mijn recept.

Post Author: Susan

Avatar
Susan is net terug in Nederland na 5 jaar met man en dochter in Zwitserland te hebben gewoond. Maar niet voor lang, want begin 2018 hoopt het gezin weer een nieuw avontuur over de grens aan te gaan. Susan is verlies- en rouwbegeleider en volgt daarnaast de opleiding Psychologie. In Zwitserland heeft zij haar online coaching praktijk opgezet, waar zij vrouwen onbevooroordeelde en laagdrempelige begeleiding biedt bij verlies en rouw. Haar passies zijn de wereld ontdekken, oldtimer auto’s, bergen, zee en strand, lekker eten, zeilen en nog veel meer. Ze droomt over een boerderij met een grote schuur waar ze een mooie oldtimer kunnen opknappen. Maar eerst gaat ze samen met haar gezin de wereld ontdekken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.