Een eigen bedrijf opstarten vanuit the middle of nowhere: hoe deed ik dat?

Mij wordt weleens gevraagd hoe ik toch aan mijn inkomsten kom terwijl ik zo ver buiten de bewoonde wereld woon. Waar de paarden mijn dichtstbijzijnde buren zijn, de stroom regelmatig uitvalt en ik niemand heb om lekker een theetje mee te drinken en te brainstormen over zelfstandig ondernemen. Is dat dan niet eenzaam, en hoe krijg je dan klanten (uit Nederland) als je zo ver weg woont? Toen ik besloot om uit loondienst te gaan en voor mezelf te beginnen woonde ik al bijna 3 jaar in Colombia. Ik was al onafhankelijk, maar wilde dat ook blijven. Een eigen bedrijf opstarten was een hele uitdaging, zeker als je niet bij je klant in de buurt bent, maar toch is het gelukt. En ook jij kan dat: vanuit het buitenland je eigen bedrijf starten met klanten uit Nederland of elders. In dit artikel vertel ik je wat ik heb gedaan om dit voor elkaar te krijgen.

Afhankelijk van je beroep

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je iets doet waar je gelukkig van wordt en waar je passie in ligt. Waar je echt achter staat en in gelooft. Als je dat hebt, dan bepaal je wie je ideale klant is en waar je die vindt. Als jij bijvoorbeeld in de VS woont, jouw passie taarten bakken is en je wilt echt een verschil maken met jouw taarten, dan is het wel erg lastig (al dan niet onmogelijk) als je je taarten vanaf daar in Nederland moet gaan verkopen. Je ideale klant vind je dan in de VS en zal jouw marketingstrategie een heel andere zijn dan als je online kunt werken. Dan kan het ook nog zo zijn dat je online werkt, maar klanten hebt uit het land waar je woont: ook dan werkt het weer anders. Of als je een online bedrijf hebt en klanten uit Nederland, dat kan ook nog. Zoals ikzelf: ik maak websites voor ondernemers. Het enige wat ik nodig heb is een computer, Internet en een plekje om rustig te werken. En die plekjes zijn eigenlijk overal ter wereld, óók op het platteland.

 

Word zichtbaar

Als je klanten wilt aantrekken moeten die klanten wel weten dat jij bestaat. Als zelfstandig ondernemer in Nederland die werkt met Nederlandse klanten is dat net ietsje makkelijker. Je kunt immers overal je visitekaartje afgeven, naar netwerkborrels gaan en evenementen voor ondernemers bezoeken waar je veel mensen leert kennen die ook jouw klant kunnen worden. Je kunt niet even iemand live de hand schudden. Jouw klant moet je dus leren kennen op een andere manier, namelijk online. Een website is altijd belangrijk, dat is immers het gezicht van je bedrijf en vaak de eerste indruk, maar als online ondernemer vanuit het buitenland nóg belangrijker. Daar je anders via netwerkborrels al mensen leert kennen, gaat het bij jou letterlijk allemaal via Internet en is jouw website meestal de eerste indruk. Heb je geen zin, tijd of kennis om je eigen website te maken? Besteed deze dan uit. Daarmee samenhangend het volgende puntje…

 

Zet social media en ander geschut in

Dan heb je je website, helemaal je ideale klant uitgeschreven, een goed uitgewerkt idee en een mooie huisstijl: en dan? Je kunt proberen met je website op de eerste pagina van Google te komen, door middel van AdWords bijvoorbeeld, maar om een echte know like and trust op te bouwen zul je social media in moeten zetten. Dit kan op heel veel manieren, denk aan Facebook, Instagram, Youtube, podcasts, bloggen, vloggen, Facebook Live, Pinterest, webinars en LinkedIN. Richt je op 2 kanalen en zoek helemaal uit hoe het werkt en wat de beste methode is om volgers te krijgen en jouw ideale klant te bereiken. Dit kan zonder advertenties, maar ook met natuurlijk. Ikzelf gebruik Instagram, LinkedIN en Facebook voor mijn bedrijf, waarbij de eerste twee het meest actief en met de meeste resultaten.

Social media kost best wat tijd en je moet er even inkomen om door te krijgen hoe alles werkt en wat de beste methode is. In ieder geval: blijft dicht bij jezelf. Uit je comfort zone gaan is goed, maar het moet wel bij je passen. Sleutelwoorden bij social media/bloggen/vloggen zijn ook ‘consequent zijn’, ‘jezelf zijn’ en ‘waarde bieden’. Ga niet alleen maar je eigen bedrijf promoten, maar bied werkelijk waarde. Geef alle nuttige tips die je hebt gratis weg via social media en zorg dat mensen je daarom willen volgen. Zoek voor Instagram bij elke post 30 hashtags die passen bij de post en bij je doelgroep en posten maar. Zorg voor interactie en reageer zelf ook op andere posts. Lees je in in jouw medium en ga er voor om dit tot een succes te maken, zodat mensen je leren kennen.

Heb je geen zin/tijd/kennis om met social media aan de slag te gaan? Besteed het dan uit of volg een social media cursus.

 

Investeer in jezelf en in je bedrijf

Een jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik duizenden euro’s zou uitgeven terwijl ik die nog niet eens verdiend heb. Ook nog aan mezelf en aan mijn eigen bedrijf. Inmiddels weet ik dat investeren in jezelf je enorm doet groeien. Bedenk voor jezelf wat je nodig hebt. Heb je geen idee waar je moet beginnen met je bedrijf, wie je ideale klant is en waar je je eigenlijk precies op wilt richten? Zoek dan een businesscoach die je daarmee kan helpen. Wil je professionele foto’s? Huur dan een fotograaf in. Wil je meer leren over een bepaald onderwerp, bijvoorbeeld Canva of Instagram? Volg daar dan een cursus voor. Op deze manier leer je niet alleen heel veel, je gaat ook gericht aan de slag om jouw bedrijf te doen groeien en om klanten te krijgen. Het geld verdien je later met die klanten weer terug.

 

Zorg dat je een groot netwerk opbouwt

Omdat ik op een boerderij op het Colombiaanse platteland woon en werk, waar ik ook nog eens bijna altijd alleen thuis ben met mijn hondje, is het belangrijk om wel contacten te hebben waarmee je kunt sparren over je bedrijf. Want dat je tegen dingen aan gaat lopen is zeker, en dan is het fijn om mensen om je heen te hebben die je daar verder mee kunnen helpen. Om mij heen is er niemand die precies weet wat ik doe en die er verstand van heeft, dus al deze contacten zijn online. Ik heb veel mensen leren kennen via social media, het eerste coachingstraject dat ik deed en via via. Ook handig is het om een mastermind groep te zoeken waar je in kunt, of deze te vormen met andere ondernemers. Zodat je altijd een plek hebt waar je vragen kunt stellen en waar je elkaar verder kunt helpen.

 

Is het dan echt allemaal zo makkelijk?

Nee, absoluut niet. Sowieso gaat het werk als zelfstandig ondernemer altijd door. Altijd klanten zoeken en daar van alles voor doen. Zoals gratis weggevers maken en gratis gesprekken houden. En soms wil het even niet lukken, heb je een dipje of gewoon even geen motivatie. Bij mij duurt dat meestal 1 of 2 dagen, en dan ben ik weer terug. Zulke momenten delen met andere ondernemers of jezelf juist even helemaal offline afsluiten kan dan enorm helpen. Het is hard werken, maar als je iets doet dat je leuk vindt is dat absoluut de moeite waard. Ondanks dat het soms heel moeilijk en spannend is, vind ik zelfstandig ondernemen echt fantastisch!

 


Ben jij zelfstandig ondernemer en werk je ook remote? Ik ben benieuwd naar jouw tips en ervaringen!


 

Post Author: Sabine

Avatar
Sabine woont sinds eind 2014 met haar Colombiaanse man in Colombia. Eerst in miljoenenstad Bogotá, maar eind november hebben ze hun kleine appartementje ingeruild voor een typische Colombiaanse finca op het platteland. Sabine werkte 2,5 jaar als wetenschappelijk onderzoeker in het Nationaal Kanker Instituut van Colombia, maar heeft medio 2017 haar droom verwezenlijkt met de start van haar eigen bedrijf als webdesigner. Naast haar eigen bedrijf zijn haar passies bloggen, natuur, dieren en wandelen. Samen met haar man eet ze veganistisch en leven ze dicht bij de prachtige Colombiaanse natuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.