Home Persoonlijk PLOG – Van alle plekken op de hele wereld … wat is nou jouw favoriet?
Favoriete plek plog Globalicious magazine

PLOG – Van alle plekken op de hele wereld … wat is nou jouw favoriet?

door Merel W

Het is zo moeilijk kiezen wat nou je favoriete plek is. Deze plek verandert ook vaak als je veel reist en op verschillende plekken op de wereld hebt gewoond. Dit zijn onze favorieten op dit moment. Kijk je mee?

Margot in Brunei

Dat is moeilijk kiezen, mijn favoriete plekje in Brunei. Wordt het de groene jungle, onze eigen schaduwrijke patio of toch het lege strand? Zoals je ziet, heeft het strand gewonnen.

Na de smogrijke jaren in Beijing, is het zo heerlijk dat de kinderen daar kunnen spelen met zand, we nemen een picknick mee naar de beach shelter, mijn man surft er tegenwoordig en ik maak een strandwandeling. En dat alles op slechts 10 minuten fietsen van ons huis. Ik kom er een stuk vaker dan in Scheveningen (ondanks die gemene zandvliegen), dat ook maar 20 minuten fietsen was uit Haagse huis.

Margot Stroeken Brunei
Marieke Werger Uruguay

Marieke in Uruguay

In Nederland heb ik vele van mijn jonge jaren fanatiek paardgereden. Toen ik 28 was heb ik besloten om te stoppen omdat het steeds lastiger werd op mijn werk en relatie met mijn hobby te combineren.

Toen ik drie jaar geleden naar Uruguay verhuisde was het mijn ultieme droom om weer een paard te kopen en samen buitenritten te gaan maken. Deze droom heb ik kunnen realiseren en zo gauw ik even tijd heb gaan we samen op pad,  waarbij mijn drie honden mij graag vergezellen. Het land is uitgestrekt, bijna onbewoond en leent zich perfect voor een prachtige rit ter paard. We rijden door de velden, door water en passeren koeien, schapen en zien vele soorten vogels.

Ik voel me een gelukkig mens dat ik dit kan doen. Uruguay is een echt paarden land, zonder paard doe je er hier op het platteland niet toe. Ze worden ingezet  op het platteland om het veel bij elkaar te drijven maar ook voor de fun. Het deelnemen of bezoeken van een rodeo is belangrijk onderdeel van de gaucho cultuur.

Merel W. in Amerika

Phoe, dat is moeilijk kiezen! Ik heb al zoveel gezien van de wereld en ik ben op zoveel mooie plekken geweest. De laatste jaren hebben we hier in Amerika veel gereisd en in de zomervakantie roadtrips gemaakt. We doen vast nog een keer een thema als “favoriete vakantiebestemming”, dus daar zal ik nu geen foto van delen. Mijn favoriete plek vlakbij mijn huis is het mooie park waar ik aan woon.

Zo’n 3 jaar geleden is het hele park vernieuwd, de waterpartij is verandert en de wandelpaden. Het is echt heerlijk om aan zo’n mooi park te wonen. De eekhoorntjes lopen er rond en er zwemmen schildpadden in het meertje (op de foto zie je er eentje in het water). Ik wandel er graag en sinds een tijdje gebruiken we de discgolf baan vrij vaak. Er staan 9 korven verspreid door het park en het is de bedoeling dat je die net als bij een golfbaan één voor één afgaat. Discgolf is echt een sport in Amerika, en het is heel leuk om te doen met de kinderen.

Merel Westenberg Amerika
Merel Dubelaar St. Maarten

Merel D. in Nederland

Mijn lievelingsplek is de plek waar wij woonden op St. Maarten. Ik was in die tijd enorm zoekende naar hoe ik mijn loopbaan verder richting wilde geven en voelde me daardoor heel kwetsbaar. Op het balkon van ons appartement voelde ik me heel beschut en veilig.

Het eerste wat ik ’s ochtends altijd deed toen ik opstond was het opentrekken van de schuifdeur en de geur van de zee opsnuiven, voordat we de kinderochtendspits ingingen. Even een momentje van rust, genietend van het geluid van de omslaande golven en de kleuren van de lucht door de opkomende zon.

We woonden toen echt op dat balkon. Na het brengen van de kinderen naar de opvang en naar school, ging ik vaak lekker een Pilates lesje volgen. Als ik thuiskwam nam ik steevast een heerlijke duik in zee om daarna nog even over het strand te wandelen. Opgefrist nam ik daarna de tijd om te schrijven op het balkon, tussendoor starend over de zee en de voorbijlopende mensen op het strand.

Door deze herinnering voor mezelf op te halen, besef ik me wel dat ik helemaal niet meer zo’n bijzonder eigen plekje heb. Heel logisch natuurlijk nu we niet meer aan zee wonen, maar nu de lente en zomer eraan komen wil ik absoluut een zo fijn en beschut mogelijk plekje in onze tuin creëren.

Marielle op Curacao

Ik zou natuurlijk een foto kunnen kiezen voor een foto van één van onze prachtige baaien of van de helderblauwe Caribsche zee. De zee van Curaçao is tenslotte mijn favoriete plek om te relaxen. Maar ik heb gekozen voor Hofi Cas Cora. Een prachtig hofje op Curaçao – midden in een populaire woonwijk, naast een bekende middelbare school. Maar als je naar binnen rijdt, is het alsof je een oase binnenkomt. Een prachtig landhuisje, dat langzaam aan gerenoveerd wordt,  een restaurantje met een heerlijk terras midden tussen het groen, uitkijkend op het Kabouterbos.

Echt een plek om tot rust te komen, te genieten van het uitzicht, het zachte briesje en het eten. Ik denk dat ik maar eens mijn laptop meeneem en daar op het terras een ochtend ga werken. De perfecte plek voor inspiratie.

Marielle Evertsz Curacao
Aimee van Bilsen Frankrijk

Aimee in Frankrijk

Voordat wij definitief naar Frankrijk verhuisden ben ik samen met mijn man 1 dag op en neer geweest om huizen te kijken. Onze contactpersoon liet ons die dag 8 verschillende huizen zien. Bij ieder huis kregen we 30 minuten de tijd om rond te kijken. Het regende die dag pijpenstelen en we zagen niet veel van de omgeving. Dit huis stal echter meteen mijn hart. Een schattig huisje in echte Franse stijl met blauwe luiken. En heeft ook nog eens een hele mooie tuin (met zwembad).

Het was best spannend of we als huurder geaccepteerd zouden worden, maar dat bleek gelukkig geen probleem. Vanaf dag 1 heb ik me hier thuis gevoeld en deze plek is echt mijn favoriete plek.

Susan in Nederland

Eigenlijk heb ik heel veel favoriete plekken. Ik vind het heel moeilijk om er één op nummer 1 te zetten, dus dan maar 1 uit mijn top 10. De bergen in Zwitserland, maar eigenlijk bergen overal zijn wel favoriet. Buiten zijn, lange wandelingen maken, een vuurtje maken en een worstje erop voor de picknick en uiteindelijk moe maar voldaan met blote voeten in de auto naar huis. Heerlijk.

Voor ons wel het echte Zwitserleven, omdat je daar bijna overal vuurplekken hebt waar je kan picknicken en ontzettend mooie wandelpaden die elke keer weer een ander vergezicht opleveren. Maar in de top tien staan ook het strand, bij een haardvuur binnen of buiten, in een cabrio met de zon op mijn toet, op een boot enz. enz.

Susan Manni Zwitserland
Sabine Colombia

Sabine in Colombia

Mijn favoriete plek op aarde… een vraag die bijna niet te beantwoorden is. De wereld is zo ontzettend mooi en bijzonder, met zoveel prachtige plekken waar ik mooie herinneringen aan heb. Zo denk ik meteen aan de bergen in Oostenrijk of aan de Lofoten in Noorwegen. Of aan het dorpje Barichara met de prachtige natuur er omheen. Of aan het indrukwekkende IJsland. Uiteindelijk ga ik toch voor mijn eigen woonplaats. Als ik denk aan mijn droomleven dan zie ik mezelf hoog in de bergen op een eigen finca met een groot stuk land. Waar mijn hond heerlijk kan rondrennen en waar we onze eigen groente en fruit verbouwen. We zijn er nog niet, maar de plek waar we wonen komt wel angstig dichtbij.

Hier op de foto zie je één van mijn favoriete plekken van Colombia: het meer van Tominé met op de achtergrond het witte dorpje Guatavita. Ooit hoop ik hier in de bergen, nóg verder weg van de bewoonde wereld onze eigen plek te hebben. Ik houd van de bergen en met zo een omgeving voel ik me helemaal in mijn element. Absoluut behoort deze plek tot mijn top 5 favorieten op aarde!

Meer inspiratie!

Leuk, laat een reactie achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll Up