Misjoudag- Over afscheid nemen van bezoek

Een Misjoudag. Die gun ik mezelf vandaag. Het liefst zou ik de hele dag met een deken over mijn hoofd in bed liggen. Maar ja, de kinderen moeten gewooon naar school, de boodschappen gedaan, en het werk is blijven liggen vorige week.

Wie mis je vraag je je misschien af.

Ik mis mijn zus.

Gisteren vloog mijn lieve zus namelijk weer terug naar Nederland. Ze was 10 dagen op bezoek hier in Brunei. De kinderen hadden vakantie en het was een feest voor hen om hun enige tante hier op bezoek te hebben. Het was al 2 jaar geleden dat er een familielid deze kant op kwam.

Mooie herinneringen maken met bezoek

We deden heel veel mooie dingen samen, zoals naar onbekende strandjes gaan en naar het regenwoud- dat kan hier “gewoon” in Brunei. En ook de voor ons gewone dingen zijn voor bezoekers bijzonder, zoals de vreemde groenten bekijken op de markt, naar het zwembad gaan of apen zien bij een fietstocht door het kamp waar we wonen.

 

Globalicious buitenland familie missen

Samen zijn

Gewoon samen zijn vind ik zelf misschien nog wel het fijnste, knutselen met de kinderen, dat we samen een kopje thee drinken op de bank, in het Nederlands bijpraten.

En daar zit ook net het pijnpunt.

Missen in mijn wereld

Het gemis. Want nu zit er niemand op de bank, nu blokkeert er niemand mijn werkkamer met het logeerbed. Nu is alles weer gewoon en toch anders.

Nu weet ik weer hoe het is als ze in “mijn wereld” is. Zo vertrouwd om samen te zijn, zo gek om nog steeds hier te wonen als het bezoek uit Nederland weer weg is. Zoals zij het huis zo stil vindt als wij na de zomervakantie weer terug vliegen naar Brunei.

Misjoudag

Inmiddels weet ik dat het de dag na vertrek van bezoekers voor mij geen goed idee is om heel veel dingen te willen. Het is een transitiedag, een Misjoudag. Het is natuurlijk fijn om weer mijn eigen plan te kunnen trekken, het huis weer voor mezelf te hebben. Morgen is vast alles weer normaal.

Maar vandaag ben ik ook gewoon verdrietig.

Dag lieve zus, gelukkig alweer tot gauw!

 

Meer lezen?

Bekijk ook eens deze blogs: Sabine over Bezoek uit Nederland na Emigratie en Susan over Heimwee van een Kind na Emigratie.

Post Author: Margot

Margot
Margot woont sinds 2015 met haar gezin in Brunei. Een grote verandering na 4 fantastische jaren in metropool Beijing, waar ook haar twee kinderen werden geboren. Eerder woonde Margot in Barcelona en werkte zij in Oost-Afrika op het gebied van internationaal recht. Margot is Expat Coach en Trainer bij Clarity Brunei en bij haar eigen bedrijf Expat Energy (www.expat-energy.com). Ze begeleidt expats wereldwijd bij de hobbels van het leven, wonen en werken in het buitenland. Haar passies zijn reizen en nieuwe culturen ontdekken. Haar reis-wishlist wordt alleen maar langer. Daarnaast houdt ze van lezen en maakt ze met haar kinderen al dansend de woonkamer onveilig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.