Home Cultuur PLOG- ALL YOU NEED IS LOVE!
PLOG- ALL YOU NEED IS LOVE!

PLOG- ALL YOU NEED IS LOVE!

door Merel W

Het is februari! De maand van Valentijnsdag, de maand van de Liefde! Hoe vieren wij Valentijnsdag en met wie? Zijn we nog die nuchtere Nederlanders die niet zoveel met Valentijnsdag hebben of hebben we ons aangepast aan de cultuur in ons nieuwe thuisland waar wel uitgebreid Valentijnsdag gevierd wordt? Je leest en ziet het allemaal in deze Plog.

Susan in Nederland

 

Valentijnsdag, ik ben er geen fan van. Wat mij betreft vier ik de liefde elke dag, lekker cliché he 😊.  Het mooie is dat ik mijn liefste bijna elke dag zie en spreek en we dit jaar 10 jaar getrouwd zijn. We zijn ontzettend verschillend, maar delen een paar grote liefdes. De liefde voor elkaar en voor onze twee dochters. En daarnaast de liefde voor het strand en voor oldtimer auto’s.

Twaalf jaar geleden kregen we een relatie dankzij zijn auto, een Citroen Dyane (zie foto). Ik vond de auto zo leuk, dat ik vermoedde dat de eigenaar ook wel leuk zou zijn en dat was en is zeker zo. Op de foto mijn drie grote liefdes verenigd.

Susan Valentijnsdag
Marieke Valentijnsdag

Marieke in Uruguay

Vorig jaar zijn we gestart met 10 kippen. Onze eigen eitjes was altijd een wens. Helaas moesten de honden even wennen aan de kippen en van ons horen dat dit geen voedsel was en niet iets om mee te spelen. Tegen de tijd dat ze dit snapten waren er vier kippen minder. Vervolgens zijn er nog twee door een vos vermoord en bleven er nog vier over.

Het leuke is dat de totaalstand na een jaar weer op 10 kippen staat. Vorige maand werd een van de kippen broeds en ging ze op een stuk stokbrood zitten om er vervolgens nooit meer af te komen. Na enig denken en zoeken op Google begreep ik dat onze kip aan kinderen toe was.

Ik ben op zoek gegaan naar bevruchte eieren en vond deze op een nabijgelegen boerderij. Na wat navraag en 12 eieren rijker ben ik weer naar mijn broedse kip gegaan. Vol overgave heeft ze drie weken op deze eieren gezeten, een drietal heeft ze eruit gegooid en nog twee bleken er niet bevrucht. Een kuiken heeft het niet gehaald maar na 21 dagen, geheel volgens het boekje is onze familie met zes donzen kuikentjes uitgebreid. Samen met  mama kip maken ze het goed en groeien ze goed. Een mooier Valentijns cadeau kan ik mij niet wensen!

Marielle op Curaçao

Ik zag mezelf jarenlang als een echte jongensmoeder. Ik had altijd al graag zoons willen hebben en ik kreeg warempel twee prachtige jongens vlak na elkaar. Toen ik op mijn 37ste zwanger werd van ons nakomertje – mijn jongens waren toen 6 en 8 jaar oud – dacht iedereen dat wij hoopten op een meisje. Maar ik ging er van uit dat het weer een jongetje zou worden en vond het wel stoer; moeder van drie jongens. En toen kwam Kiki. Zij maakt van mij een meisjesmoeder – iets waar ik soms nog steeds een beetje aan moet wennen.

Ze is alweer 10 jaar oud nu. Stoer, creatief, vrolijk, grappig en een tikkeltje dramatisch.  Radslag in de tuin en handstand tegen de muur. Vellen vol zelfverzonnen cartoons en ingewikkelde knutselwerkjes, gekopieerd van YouTube. Lieve berichtjes vol hartjes en grappige tekeningetjes. Verhalen in geuren en kleuren en regelmatig de slappe lach. Ter gelegenheid van Valentijnsdag, zet ik dit jaar ons meidje een keer in de spotlight – omdat ze altijd een beetje extra ‘sparkle’ brengt in ons leven. Happy Valentines Day dushi!

Marielle Valentijnsdag
Katten Valentijnsdag

Merel W. in Texas

Valentijnsdag wordt best uitgebreid gevierd hier in Amerika. In de winkels is alles alweer tijden roze en op de dag zelf is er geen bloem meer te krijgen. Zelf doe ik niet veel op Valentijnsdag, ja ik leg bij het ontbijt iets leuks neer voor de kinderen. Een knuffeltje en iets van chocola.

Mijn man en twee kinderen zijn mijn grote liefdes, maar eigenlijk horen onze twee lieve katten daar natuurlijk ook bij. Ze zijn dit jaar alweer 17 jaar bij ons. 3,5 jaar geleden zo stoer de reis naar Amerika gemaakt en dit jaar verhuizen ze “gewoon” weer mee terug naar Nederland. Ik vind het best wel spannend, want ze zijn de jongsten niet meer en ik hoop dat de reis goed gaat. In die 17 jaar horen ze echt bij ons gezin en zou ik ze echt nog niet willen missen. Daarom zet ik ze nu even in het zonnetje als mijn Valentijnsliefdes.

Margot in Brunei

Valentijnsdag viel dit jaar al vroeg in Brunei. Mijn kindjes van 2 en 4 zijn nog veel te jong voor het ontvangen van anonieme kaartjes. Ze houden wel erg van knutselen, dus we maakten eind januari alvast mooie hartjes voor opa’s, oma’s en tante. Hopelijk komen die nog tijdig in Nederland aan, want de post is niet zo betrouwbaar hier.

De kinderen vinden het posten ervan trouwens ook een avontuur. Het postkantoor zit 10 kilometer verderop, en daar mag je veel mooie postzegels met de foto van de sultan van Brunei op de envelop plakken.

Margot Valentijnsdag
Merel D. Valentijnsdag

Merel D. in Nederland

Liefde in vele facetten

Dit boekje kregen wij met onze bruiloft in 2014. Het boekje stond eigenlijk al een tijdje in de kast totdat ik het onlangs pakte en het een diepe indruk op mij maakte. Als je spreekt van liefde gaat het zo vaak alleen maar om de romantische liefde voor je partner en/of je kinderen. En hoewel deze mij het meest dierbaar zijn en zij een liefde in mij hebben losgemaakt die ik nog niet van mezelf kende, ben ik me de laatste tijd zo bewust van de vele vormen van liefde die er nog meer zijn…

Iteke Weeda brengt in dit boekje het thema liefde in verband met andere levenszaken. Zij stelt dat liefde de toekomst heeft en als eerste betreft het de liefde voor het eigen ontwikkelingspad. Volgens haar is het de ultieme vorm van liefde om daaraan trouw te blijven.

En daar wil ik me op deze Valentijnsdag zo graag bij aansluiten. We kunnen niet leven zonder liefde te geven en te ontvangen van anderen om ons heen, maar zoals Harry Jekkers bezingt in zijn lied “ik hou van mij” begint ware liefde wel in eerste instantie bij onszelf.

“want ik jou van jou is niet de sleutel tot de ander
maar ik hou van mij, al klinkt het bot en slecht
want wie van zichzelf houdt, die geeft pas echt iets kostbaars
als ie ik hou van jou tegen een ander zegt”

Harry Jekkers – Ik hou van mij

Aimee in Frankrijk

Valentijn, Liefde & Familie, Eén foto om uit te drukken wat deze drie begrippen voor mij betekenen. Jeetje wat is dit moeilijk kiezen. Ik had wel honderd, nee duizenden foto’s kunnen plaatsen.

Liefde is alles. Liefde zorgt voor verliefdheid. Door liefde vind je jouw Valentijn. Uit liefde worden families geboren. Met liefde geven en ontvangen we. Liefde omvat alles. Daarom wil ik graag deze persoonlijke foto met jullie delen. Een heel speciaal moment waarop voor mij een nieuwe bron van liefde ontstond: de geboorte van mijn dochter. Het is de eerste foto van mij en mijn man, samen met onze dochter die net is geboren. Symbool van een heleboel liefde in één foto.

Aimee Valentijnsdag
Sabine Valentijnsdag

Sabine in Colombia

Valentijnsdag is in Colombia een minder groot gebeuren dan in Nederland. Hier bestaat er namelijk later in het jaar een dag voor de vriendschap, wat wél groots wordt gevierd. Ook wij doen niet aan Valentijnsdag: elke dag is liefde voor ons. Mijn grote liefde Jimmy is gelukkig altijd in de buurt en van de tijd die we samen zijn geniet ik dan ook enorm. Maar er zijn meer liefdes, mijn familie bijvoorbeeld en onze hond Juaco. Mijn familie zie ik tegenwoordig nog maar weinig in real life, maar afgelopen week zijn mijn ouders voor de derde keer geland in Bogotá. Helaas moet ik mijn broertje en schoonzusje al een tijdje missen. Ook mijn schoonmoeder kwam op bezoek en met zijn vijven genoten we deze dagen van elkaar en van het land.

De komende weken zijn mijn ouders nog in Colombia en gaan we samen veel leuke dingen doen en weer nieuw herinneringen maken waar we nog vaak op terug zullen kijken. In mijn archief heb ik zo enorm veel foto’s die liefde uitstralen en waar ik nog vaak naar kijk. Daar word ik echt gelukkig en blij van. De liefde moet je absoluut vieren, maar slechts één dag in het jaar vind ik veel te weinig. Elke dag is liefde!

Meer inspiratie!

Leuk, laat een reactie achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll Up