Home Persoonlijk PLOG – Liedjes met een betekenis
Muziek Plog Globalicous

PLOG – Liedjes met een betekenis

door Merel W

Dat iedereen een andere muzieksmaak heeft is wel duidelijk als je deze Plog leest. Wat is dat toch bijzonder! Bij iedere tekst en foto staat een link naar het betreffende liedje, dus je kan ze allemaal luisteren en bekijken.
We zijn heel benieuwd wat jouw favoriete liedje is en waarom. Heeft het een speciale betekenis? Herinnert het je aan een bepaalde gebeurtenis? Of vind je de tekst inspirerend? Deel het graag onder deze Plog!

Merel D. in Nederland

Mijn favoriete liedje? De laatste tijd ben ik enorm van de relaxte lounge muziek, als er geen Kinderen voor Kinderen of andere kinderliedjes opstaan 😉 Echt bewust naar muziek luisteren komt er niet veel van momenteel, maar een liedje dat ik nog weleens op kan zetten en dat veel voor me betekent, omdat lieve mensen deze ooit tijdens een training speciaal voor me uitgezocht hebben is

“True colors” van Cindy Lauper

Het is natuurlijk al een oud nummer en ik kende het al een tijdje, maar toen ik op dat moment echt goed naar de tekst luisterde, kreeg ik kippenvel, zo betekenisvol waren de woorden voor me.

Sowieso herinner ik me Cindy Lauper uit mijn jeugd als een ware powervrouw en het luisteren naar dit liedje geeft mij altijd een enorme energie boost! Het past bij mij en bij mijn missie in het leven!

Luister naar Cindy Lauper’s ‘True Colors 

True Colors Cindy Lauper Globalicious
Goede tijden, slechte tijden ...

Margot in Brunei

Goede Tijden, Slechte Tijden, wellicht een vreemde liedkeuze voor iemand die liever Neighbours/Buren keek. Maar het is voor mij een nummer dat de essentie van wonen in het buitenland goed vangt. Ook als je op de mooiste plek op aarde woont, dan kunnen er nog nare dingen gebeuren- familie kan ziek worden, je partner kan vreemdgaan, en dan is gelukkig zijn niet makkelijk. En andersom, op de gekste plekken en raarste momenten kun je je verdomd gelukkig voelen en de bijzonderste dingen mee maken. Zeker als je als partner meegaat, voelt verhuizen als een sprong in het diepe- onzekerheid en hoop gaan hand in hand.

Zoals Lisa Boray zingt “Goede tijden, slechte tijden, Nee, het leven spaart je niet, Goede tijden, slechte tijden, Soms geluk en soms verdriet.”
Zit het even tegen? Denk dan aan Lisa- “Je moed en je vertrouwen gaan niet stuk, Het leven kan echt lijken op je dromen.”

Luister hier het liedje dat Margot heeft uitgekozen
Juist in het buitenland komen die dromen als een vlinder vrij- echt waar.

Aimee in Frankrijk

Als tiener was mijn favoriete artiest absoluut Elton John. Ik doomde weg op ‘Nikita’, ‘The one’ en ‘Candle in de the wind’. Ik heb zelfs ooit een 5 cd pakket gehad met alle songteksten erbij. Heerlijk genieten was dat en lekker meezingen! De videoclip van 1 van zijn nummers speelt zich af in Nice. De video is opgenomen op de ‘Promenade des Anglais’ ter hoogte van het Negresco hotel. De kleding is om te gillen: hoog uitgesneden badpakken en strakke zwemslips. Het gaat om de videoclip die hoort bij het nummer ‘I’m still standing’.

Daarnaast luister ik graag naar dit nummer dat wat meer up tempo is. Het geeft me energie als ik aan het werk ben. Het herinnert me er aan dat je niet moet opgeven. Dat wat er ook gebeurt je ‘nog steeds staat, overeind blijft’. Dat geeft me kracht en energie en ik voel me er daadkrachtig bij.
Vandaar dat ik als favoriete muzieknummer kies voor ‘I’m still standing’ van Elton John.

Nice I'm still standing
De avond Marieke Plog muziek

Marieke in Uruguay

Boudewijn de Groot (1944) is een van de bekendste Nederlandstalige zangers. Hij maakte naam in de jaren zestig met een reeks succesvolle singles en albums. Hoewel het grootste deel van zijn repertoire uit breekbare liedjes over de liefde en het leven gaan, staat Boudewijn de Groot bekend als dé protestzanger van Nederland. Boudewijn de Groot is één van de grootste muzikanten die Nederland wat mij betreft ooit voortbracht.

Toen ik nog een meisje was kwam mijn neef een paar dagen op bezoek en hij gaf onze familie een lp van Boudewijn cadeau. Ik heb deze lp in de loop van mijn leven grijsgedraaid en mijn liefde voor de muziek van Boudewijn heeft ook de rest van de familie besmet. Mijn broer gebruikte het lied “de avond” voor zijn huwelijksinzegening. Verder was de muziek voor ons troostend, rustgevend, helpend, bracht het herinneringen boven en verbond het ons.
Dus voor mij met stip op 1 Boudewijn de groot.

Susan in Nederland

Nu in NL is het heerlijk om in de auto de radio aan te kunnen zetten en mee te kunnen zingen met allerlei muziek. Dat was in Zwitserland soms wat lastig wanneer er een zwitsersduits liedje voorbijkwam. Mijn favoriete muziek verschilt voor mij per situatie en is afhankelijk van mijn gemoedstoestand. Ik luister eigenlijk alleen muziek in de auto en heel soms in huis, maar dat is meer wanneer mijn man het in het weekend aan zet, anders niet.

Als ik thuis wat aanzet, dan is het vaak omdat ik met iets voor werk bezig ben wat me raakt en wat bepaalde gevoelens oproept. Of als ik merk dat ik somber ben, dan zoek ik een lied op wat me weer vrolijk maakt. Maar al met al blijft Nederlandstalige muziek voor mij favoriet. Voor deze plog dit lied van Liesbeth List uitgekozen. Het wat heel moeilijk kiezen uit Blof, The Lau, Claudia de Breij en nog vele anderen, maar deze is het geworden: ‘Heb het leven lief’ van Liesbeth List

Susan muziek
Plog Sabine Muziek

Sabine in Colombia

Ik ben dol op muziek en ik houd van veel verschillende stijlen. Ik luister meestal jaren ’80 muziek, maar ook Nederlandstalig of hedendaagse muziek vind ik leuk. In Colombia staat muziek en dans centraal in het leven, veel meer dan in Nederland. Overal is muziek en dans, waar je ook komt. Zelfs op het verlaten platteland. Er zijn veel verschillende stijlen en door de verscheidenheid aan culturen is ook overal de dans anders. Colombia staat bekend om onder andere de salsa en Vallenato. Ook ik vind Colombiaanse muziek heerlijk, maar niet in elke situatie. Er zit immers veel ritme in en dat ontbreekt bij mij als Nederlandse een beetje 🙂 Ik heb wel een favoriet Colombiaans nummer, dat ik heel graag met je wil delen. Niet alleen is dit nummer fantastisch omdat het is gezongen door verschillende beroemde Colombiaanse artiesten (waaronder Carlos Vives), ook komen er veel muziekstijlen naar voren.

Maar dat is nog niet alles: dit liedje gaat over de aarde en de Colombiaanse natuur. De videoclip is dan ook simpelweg schitterend en neemt je mee door Colombia op z’n mooist. Geniet van een prachtig nummer, verschillende zangers én indrukwekkende Colombiaanse landschappen: La Tierra del Olvido!

Merel in Amerika

Ik luister als ik thuis ben eigenlijk nooit naar muziek. In de auto en in het vliegtuig daarentegen, luister ik altijd naar muziek. Ik heb een hele brede muzieksmaak en ik ben daardoor niet fan van een bepaalde artiest. Bij Texas hoort natuurlijk country music en dat luister ik meestal in de auto. Dat geeft me gewoon het echte Texas-gevoel 🤠.
In het vliegtuig heb ik met name bij het opstijgen en landen mijn muziek aan. Ik heb wat last van vliegangst (al lijk ik daar gelukkig enigzins van af te komen), dus dan helpt mijn muziek mij te ontspannen en te genieten van de vrijheid die ik wel voel als ik aan het vliegen ben.

Het liedje dat ik uitgekozen heb voor deze Plog is ‘Chandelier’ van Sia. Dit nummer werd veel op de radio gedraaid toen wij net in Texas waren in 2014. Het geeft me een gevoel van vrijheid, een gevoel van genieten van elk moment, kansen pakken en avonturen aangaan. Het nummer bezorgt me nog iedere keer kippenvel.

Chandelier Plog Merel
Plog Marielle liedje

Marielle op Curacao

P!nk is één van mijn favoriete artiesten. Ik heb sowieso enorm veel bewondering voor artiesten die hun eigen liedjes schrijven.
Maar daarnaast bewonder ik wie zij is: authentiek, what you see is what you get, zonder excuses, recht door zee, passioneel, een harde werker, zonder sterallures, vechtend tegen onrecht en met beide benen op de grond. Vooral het feit dat ze eerlijk is over haar eigen imperfecties – en nog belangrijker, dat ze omarmt wie ze is.

Een geweldige stem met songteksten over liefde, verdriet, onrecht, passie, pijn, self-love, girl power, onzekerheid –  krachtig en kwetsbaar. Ik zou graag een borrel met haar drinken en praten over het leven, de liefde, geluk en alles wat leidt tot meer ‘self-love’.

Bekijk ‘Try’ van P!nk

Meer inspiratie!

Leuk, laat een reactie achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll Up