Home Privacyverklaring

Privacyverklaring

door Sabine

Dit is de privacyverklaring van globaliciousmagazine.nl. In deze verklaring vind je welke gegevens wij verwerken en met welk doel.

Dit is het online Globalicious Magazine, gemaakt door Team Globalicious, bestaande uit Aimee van Bilsen, Marieke Werger, Marielle Evertsz, Merel Westenberg, Susan Manni, Margot Stroeken, Merel Dubelaar en Sabine Boogaard. Globalicious Magazine is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals beschreven in deze privacyverklaring. In deze verklaring leggen wij uit wat dat inhoudt en waarom wij dat doen.

Contactgegevens:
info@globaliciousmagazine.nl
https://globaliciousmagazine.nl
Globalicious Magazine is een online magazine.

 

Persoonsgegevens die Globalicious Magazine verwerkt

Globalicious Magazine verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van de diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan Globalicious Magazine verstrekt, bijvoorbeeld via een reactie onder een blogbericht. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  • voornaam;
  • e-mailadres;
  • je website;
  • IP-adres;
  • apparaat type;
  • overige persoonsgegevens die je actief verstrekt, bijvoorbeeld in een reactie die je plaatst of in correspondentie;
  • gegevens over jouw activiteiten op de website.

Je bent niet verplicht om je echte naam, e-mailadres en/of website te vermelden. Dit is niet noodzakelijk voor het kunnen reageren op een blogbericht. Wij vinden het echter wel erg leuk te weten wie onze lezers zijn. Wees je ervan bewust dat de gegevens die je invoert openbaar zijn.

 

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens

Globalicious Magazine heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar, tenzij ze toestemming hebben van hun ouders of voogd. Globalicious Magazine kan echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 jaar is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je denkt dat er zonder toestemming toch persoonlijke gegevens zijn verzameld van iemand jonger dan 16 jaar, neem dan contact met ons op via info@globaliciousmagazine.nl, dan kunnen wij de gegevens verwijderen.

 

Doel, grondslag en bewaartermijn voor verwerking persoonsgegevens

Globalicious Magazine verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Wanneer je een reactie plaatst onder een blog op Globalicious Magazine zal jouw naam, e-mailadres, eventuele website, je IP-adres en de inhoud van het bericht voor ons zichtbaar worden. Deze gegevens zullen bewaard blijven totdat je de reactie verwijdert of totdat wij het bericht verwijderen.
  • Als je ons een e-mail stuurt zullen wij jouw e-mailadres, naam en de inhoud van de e-mail zien. Wij verwijderen 1 keer per jaar alle e-mails van een jaar of ouder.
  • Wanneer je je inschrijft voor de nieuwsbrief zal jouw naam, e-mailadres en IP-adres voor ons zichtbaar worden. Met de nieuwsbrief verzenden wij eens per week/maand een bericht met de nieuwste artikelen. In iedere e-mail staat een uitschrijf knop, waarmee je je ieder moment kunt uitschrijven voor het ontvangen van de nieuwsbrief. Voor het versturen van nieuwsbrieven gebruiken wij Mailchimp.
  • Voor het statistiekprogramma Google Analytics. Wij gebruiken Google Analytics voor het analyseren van jouw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod af te stemmen op jouw voorkeuren. De tracking gegevens via Google Analytics blijven 14 maanden bewaard.

 

Geautomatiseerde besluitvorming

Globalicious Magazine neemt geen besluiten op basis van geautomatiseerde verwerkingen over zaken die (aanzienlijke) gevolgen voor je kunnen hebben.

 

Delen van persoonsgegevens met derden

Globalicious Magazine verkoopt of deelt jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

 

Cookies

Globalicious Magazine gebruikt analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij een eerste bezoek aan de website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Globalicious Magazine gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden.

Ook plaatst Globalicious Magazine cookies die jouw surfgedrag bijhouden, bijvoorbeeld via Google Analytics. Bij jouw eerste bezoek aan de website ben je geïnformeerd over de cookies en is je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Op globaliciousmagazine.nl worden geen cookies geplaatst door derden.

 

Social media knoppen

Op globaliciousmagazine.nl vind je social media buttons die het makkelijk maken voor zowel jou als voor ons om onze blogs te delen op social media. De meeste social media kanalen werken met cookies. Daar hebben wij geen invloed op. Lees de privacy verklaringen van de social media kanalen om te weten hoe zij met verzamelde informatie omgaan.

 

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Door je gegevens op onze website achter te laten heb je toestemming gegeven om deze te verwerken. Je hebt altijd het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Globalicious Magazine en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, overdraging naar derden, een verzoek tot intrekking van je toestemming of een bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar info@globaliciousmagazine.nl.

 

Klacht indienen

Wil je een klacht indienen over de manier waarop wij jouw persoonsgegevens beschermen? Dat is hier mogelijk via de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Beveiliging van je persoonsgegevens

Wij vinden de bescherming van jouw gegevens heel belangrijk en daarom nemen wij passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact met ons op via info@globaliciousmagazine.nl.

Wij beveiligen jouw persoonsgegevens op de volgende manieren:

  • Beveiligingssoftware, zoals een virusscanner en firewall.
  • Onze computers zijn beschermd met een wachtwoord.
  • TLS (voorheen SSL). Wij versturen jouw gegevens via een beveiligde internetverbinding. Dit kun je zien aan de adresbalk ‘https’ en het hangslotje in de adresbalk.
  • Het beheer van globaliciousmagazine.nl wordt gedaan door Aimee van Bilsen, Susan Manni en Sabine Boogaard. De overige leden van Team Globalicious hebben toegang tot de website als auteur of redacteur. Niemand anders heeft toegang tot de gegevens.

Deze verklaring kan ieder moment wijzigen, doordat wij wijzigingen in het beleid door kunnen voeren. Wij raden je daarom aan om de verklaring regelmatig te bekijken.

Scroll Up