Verhuizen betekent … opruimen!

Wat verzamelt een mens toch een spullen! Daar kom je altijd pas echt achter op het moment dat je gaat verhuizen. Nou ben ik zelf niet zo’n verzamelaar, oké, ik heb best wel wat van die seizoensdecoratie, dus voor Pasen, de herfst en kerst van allerlei spullen om het huis gezellig te maken. Dat wel, maar verder …

Spullen zorgen voor stress

Maar ja, ik ben niet de enige thuis, dus met z’n vieren hebben we best een hele boel. Uit onderzoek blijkt dat het hebben van spullen zorgt voor stress, omdat al die spullen een plekje moeten hebben, omdat ze in de weg staan. Of ze staan in een doos waardoor je vergeet dat je ze hebt, waardoor je een hele berging vol hebt met spullen die je niet mist en die je alleen bij een verhuizing weer tegenkomt.  Je huis loopt vol … overvol. Dus af en toe is het tijd voor een grote opruiming.

Verhuizen is ontspullenHet moment dat we wisten dat we van Texas terug naar Nederland gingen verhuizen vond ik dan ook een hele mooie gelegenheid om eens flink aan de slag te gaan.

Geef je spullen een tweede kans

Kleding … uitzoeken en naar het goede doel.
Speelgoed … naar vrienden met kleinere kinderen.
Boeken … naar vrienden en naar de kringloop.
Servies en glaswerk dat ik nooit gebruik … naar de kringloop.

Dat ruimde lekker op. Heerlijk! Toch blijft het lastig met van die gezinsleden in huis die liever niet te veel wegdoen. Kinderen die bij elke knuffel zeggen dat dat nou net hun lievelingsknuffel is en dat ie echt niet weg mag. Je herkent het vast.

Dus eenmaal in Nederland zat ik toch nog met best veel spullen waar we gewoon niets mee doen. En eindelijk, ja ja, eindelijk heb ik de kinderen zover. Nu ze inzien dat het toch wel een beetje te gek wordt en ze hun Amerikaanse gameroom niet meer tot hun beschikking hebben, heb ik ze zover dat ze spullen willen gaan verkopen en weggeven.

Kleine handelaren

Kwalitatief goed speelgoed waar al tijden niet mee gespeeld wordt zijn we nu aan het verkopen via Marktplaats. Ze zijn zowaar enthousiast nu ze inzien dat ze geld kunnen verdienen met de verkoop van hun speelgoed. Eindelijk! De vraag is nu natuurlijk wel waar ze dan dat verdiende geld weer aan gaan besteden, maar daar zal ik scherp op zijn 😉

Nog steeds blijft er heel veel rotzooi over natuurlijk en dat is ook niet zo 1,2,3 opgelost, maar ik heb me voorgenomen om echt bewust te zijn met mijn aankopen.
* Heb ik het echt nodig?
* Word ik er gelukkiger van als ik dit aanschaf?

Ik ga voor minder spullen of in ieder geval voor spullen die “op” kunnen en die niet uiteindelijk ergens op zolder belanden.
Lees ook de blog van Globalicious magazine collega Merel Dubelaar Spullen of ervaringen, waar word jij het gelukkigst van?

Hoe ga jij om met die enorme berg aan spullen die je in huis hebt? Of heb je het al beter onder controle dan ik en heb je nog wat fijne tips? Deel ze graag onder deze blog.

Post Author: Merel W

Merel W
Merel woonde 4 jaar lang met haar man en twee kinderen in Texas. De ruimte, de vrijheid, het mooie weer... heerlijk vond ze het. Vanuit Texas startte Merel haar eigen coachingspraktijk. Ze begeleidt vrouwen over de hele wereld met het starten van hun eigen online business als Coach, Trainer of Virtual Assistent. De contacten die zij heeft met ondernemende expatvrouwen en geëmigreerde vrouwen en hen te zien groeien in het ondernemerschap geeft haar enorm veel voldoening en energie. Inmiddels is Merel weer terug in Nederland en zet ze haar coachingspraktijk voort. Haar bedrijf is haar passie, maar ook houdt ze ontzettend van lezen. Binnen no-time is een boek uit en ze gaat de deur dus echt niet uit zonder haar e-reader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.