Waarom een korte budgetvakantie ook heel erg leuk is!

Bij ‘vakantie’ denken we vaak aan lang en ver weg en daardoor vaak ook duur. Maar een korte, goedkope vakantie is net zo leuk! Je hoeft helemaal niet ver weg te gaan om er echt helemaal uit te zijn en dat heerlijke vakantie gevoel te ervaren.

Vorige week was ik met mijn dochter twee dagen naar Italië. Het is haar favoriete land en daar wilde ze heel graag een keer naar toe. (Hawaï is ook favoriet, maar aangezien we op 1 uur van Italië wonen was dat een toch iets gemakkelijkere keuze). Het was zo leuk om deze trip met haar te maken, maar wat maakte dit korte uitstapje nou zo leuk, gezellig en ontspannend?

Voorpret

Het begon al met de voorbereiding. Vragen als ‘waar zullen we heengaan? En ‘wat voor hotel zullen we nemen?’ zijn al heel leuk om samen te bespreken. Alles ligt nog open en dat is spannend. Je weet niet precies waar je heen gaat en dat zorgt echt voor voorpret.

Mijn dochter wilde niet te lang in de auto zitten. Dus we zochten iets op maximaal anderhalf uur rijden. We kwamen uit op Ventimiglia, een plaatsje aan de Italiaanse kust. Samen keken we op internet naar leuke hotelletjes en air b&b’s. We kozen uiteindelijk voor Hotel Piccolo Paradiso bij Ventimiglia.

Wat gaan we daar doen? Fantaseren en vooruitkijken.

Ik ken mijn dochter inmiddels een beetje en het is niet echt een kind voor ‘op de bonnefooi’. Het is wel handig om van te voren te weten wat er te doen is zodat ze zich daar ook op kan voorbereiden. Dus bekeken we op internet wat er in de buurt te doen was. En zo kwamen op de site terecht van Cactusmania. Een heel groot cactussen- en vetplantenbedrijf dat je kunt bezoeken. Nu ben ik toevallig gek op deze soort planten dus dat kwam heel goed uit. Dat was in ieder 1 ding dat we konden gaan doen.

Lekker eten

Italië is natuurlijk het land van de pizza en de pasta. En daar is mijn dochter dol op. En ijsjes, dus die moesten zeker ook gegeten gaan worden. Nu heeft mijn dochter een paar voedselintoleranties dus daar moesten we wel rekening mee houden en ging er een tas met lekkere dingen mee die ze wel mag eten. En als uitzondering mocht ze een echte pizza eten. Nou en dat heeft ze gedaan.

Er echt helemaal uit zijn

Ik weet niet of je dit herkent, maar als ik thuis ben is er altijd wel wat te doen. Zeker nu ik ook vanuit huis werk is het moeilijk om niet aan ‘een taak’ te denken. Ik kan even een wasje draaien er komt een mailtje binnen en voordat ik het weet zit ik weer achter de laptop.

In een hele andere omgeving zijn zorgt ervoor dat je er echt uit bent. Je kunt niet even gauw iets in huis doen. Mijn laptop was niet mee en op de kamer had ik niet eens wifi. Het was daardoor veel makkelijker om me te ontspannen en me op andere dingen te richten. Zo hebben mijn dochter en ik een hele middag lekker op het strand gespeeld met alleen de kiezels en nog een paar andere kleine dingen. We lieten onze fantasie de vrije loop en bouwden een hele wereld. Zo maakten we een hotel met parkeergarage, een botanische tuin en zelf een archeologische vindplaats.

Zo ziet een archeologische vindplaats er uit 😉

Quality time samen

Alle tijd om samen dingen te doen en ondertussen bij te kletsen en te praten. Geen afleidingen van school, dingen die gedaan moeten worden etc. Echt tijd voor elkaar.

Een nieuwe omgeving stimuleert je hersenen. Hersenen zijn gebaat bij nieuwe indrukken. In een nieuwe omgeving ben je alerter en je meer bewust van je omgeving. En dat is goed voor de ontspanning. Het is makkelijker om in het moment zelf te blijven, want je hersens hebben geen tijd om af te dwalen. Ik las ooit ergens dat vakantie goed voor je is, ook al heb je er stress van. Het doorbreekt namelijk de routine en dat is goed.

Onverwachte paradijsjes ontdekken

Onderdeel van deze trip was een bezoek aan Cactusmania. Ik had op internet gezien dat deze cactus- en vetplanten plantage in de buurt lag. En als echte liefhebber van deze soort planten wilde ik daar natuurlijk naar toe. Het was echt een openbaring. Rijen en rijen cactussen en vetplanten strekten zich voor ons uit. En er waren heel veel bijzondere exemplaren. Ik vond het geweldig en ben echt blij dat ik dit nieuwe ‘stukje wereld’ heb ontdekt.

Budget

Deze vakantie viel in de categorie ‘budgetvakantie’. We gingen met de auto en er hoefden dus geen (dure) vliegtickets gekocht te worden.  Het hotel was 52 euro per nacht (met zeezicht) en ontbijt was 5 euro per persoon. Het duurste was het eten ( 1 x pizza en 1 x pasta).  Dat zou je ook kunnen ondervangen door een airbnb te nemen met een eigen keukentje zodat je zelf kunt koken.

Ga erop uit! Als is het maar kort.

Ookal duurde deze trip ‘maar’ 2 dagen. Ik was er helemaal uit. De voorbereidingen met de voorpret. De hele andere omgeving, nhelemaal ontspannen. De quality time met mijn dochter. Echt de moeite waard en een hele mooie ervaring.  Ik kan het iedereen aanraden om er eens kort op uit te gaan!

Ga jij wel eens korte trips op pad en hoe vind je dat?

 

 

Post Author: Aimee

Avatar
Aimée, getrouwd met Arthur en mama van Sophie, woont sinds 2015 in Grasse, Zuid-Frankrijk. Als online Emigratiecoach coacht zij Nederlandse vrouwen bij het maken van een nieuwe start in het buitenland. Zij is gek op katten en dol op de zee en het strand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.