Wie zijn wij?

Aimee van Bilsen

Wie ben ik?

Hallo, ik ben Aimee, getrouwd met Arthur en moeder van Sophie. Sinds 2015 woon ik in Grasse, Zuid-Frankrijk, waar ik geniet van het Mediterrane klimaat, de veelzijdige omgeving en het Franse leven.

Mijn werk

Als Emigratiecoach ondersteun ik Nederlanders bij hun emigratieplannen zodat zij op een positieve en ontspannen manier deze bijzondere stap kunnen zetten. Door mijn persoonlijke ervaring weet ik dat een emigratie een speciale periode in je leven is waarbij je zeker de emotionele kant niet mag vergeten.

Passies

Ik ben gek op katten (ik heb er zelf twee) en kan heel erg genieten van deze beestjes: hoe ze in het zonnetje liggen te snoezen of speels achter een vlinder aangaan. Een andere passie is ‘de zee’. Voor mij heeft de zee iets magisch en ik ben er graag bij in de buurt.

Je mag mij wakker maken voor…

Als ik wakker word gemaakt ben ik echt heel chagrijnig, dus dat zou ik je niet aanraden 🙂  Maar als het dan toch moet en er staat een lekker ontbijtje klaar met vers geperste jus d’orange, koffie, croissantje en een gekookt eitje dan vind ik het iets minder erg. Oh ja en als ik ga reizen vind ik het niet erg om vroeg op te staan.  Een vliegveld vroeg in de ochtend heeft wel iets speciaals vind ik.

Mijn website

Meer over mij als emigratiecoach en mijn diensten vind je op www.deemigratiecoach.nl. Daarnaast vind je verhalen over mijn avonturen in Frankrijk op www.coteaimee.com.

IMG_20150328_184536_HDR

Marieke Werger

Wie ben ik ?

Mijn naam is Marieke Werger en ik woon sinds januari 2015 met mijn man in Uruguay, in Átlantida. Samen met mijn man heb ik altijd veel gereisd en een aantal jaren geleden hebben we besloten om het roer om te gooien. We wonen nu op het platteland, dicht bij de zee en ongeveer 40 km van de hoofdstad Montevideo. Onze familie is inmiddels uitgebreid met een aantal kippen, drie honden, twee katten en twee paarden. We zijn druk bezig om ons bestaan hier op te bouwen, we hebben ons eigen huis gebouwd en we proberen zoveel als mogelijk zelfvoorzienend te zijn.  We verbouwen onze eigen groentes en hebben natuurlijk eitjes van onze kippies.

Mijn werk

Ik ben sociaal psychiatrisch verpleegkundige en ik bied online psychologische en/of sociale ondersteuning aan met name Nederlanders in het buitenland.

Mijn werk is mijn passie en vorig jaar heb ik kans gezien om mijn kennis en ervaring online aan te gaan bieden. Wie had dat ooit gedacht dat ik nog eens een eigen bedrijf zou hebben! En hoe gaaf is het om vanuit je eigen huis met mensen te kunnen praten over de hele wereld.  Ik had geen enkele ervaring, ben gewoon gestart en heb inmiddels een klantenkring opgebouwd en leuke en inspirerende mensen leren kennen.

Passies

Ik ben gek op dieren! In Nederland heb ik vele jaren paardgereden en dus kan ik hier mijn hart ophalen. Ik geniet ervan om te wandelen met mijn honden op het strand, ze te zien spelen en zwemmen. Ik houd van het buitenleven, de natuur, het werken in de moestuin. Ik geniet ook van het goede leven, ik houd van koken en gezellig eten met vrienden onder het genot van een wijntje. In Nederland was  mijn grote passie hardlopen, door al het fysieke werk is deze passie op een laag pitje komen te staan. Verder houd ik van lezen en in Nederland krijgt mijn E-Reader weer een update!

Je mag me wakker maken voor….

Ik krijg iedere morgen van manlief mijn eerste kop koffie op bed en ja, hier mag hij me voor wakker maken! Daarna komen de honden me een knuffel geven en tegen die tijd ben ik klaar voor de start. In Nederland mag je me wakker maken voor een oer-Hollandse snack, de frikandel speciaal is hierbij favoriet.

Mijn websites

Meer informatie over mijn werk als online therapeut vindt je op www.onlinetherapie-nederland.com. Wil je meer weten en/of ons bezoeken, mail me of ga naar www.la-chacra-holandesa.com.

Daarnaast hebben we een camping voor Ioverlanders en werken/helpen tegen kost en inwoning regelmatig workawayers bij ons. Voor meer info:

Marielle Evertsz

Wie ben ik

Ik ben Marielle, ik ben 47 en ik woon op Cura̤ao. Vrienden omschrijven mij als open, recht-door-zee, extravert en optimistisch. Ik ben echt een mengelmoes; geboren op Cura̤ao, maar opgegroeid in Nederland. Toen ik als 19 jarige weer terugkeerde naar mijn eiland, werd ik op slag verliefd op dit prachtige, multiculturele, complexe en kleurrijke eiland. Daarnaast ontmoette ik op Cura̤ao ook een leuke man die me aan het lachen maakte. Twintig jaar, drie kinderen, drie landen en tien verhuizingen verder Рmaakt hij me nog steeds aan het lachen.

Mijn werk

Ik ben orthopedagoog en coach voor meiden (12 jaar en ouder) en ik heb mijn eigen coaching praktijk. Onze nieuwe start op Curaçao betekende voor mij de start van mijn eigen bedrijf. Het voelde als de ideale tijd om mijn ervaringen, mijn opgedane kennis en mijn passie samen te brengen en – inmiddels duidelijk wetende waar mijn krachten liggen – me te richten op het helpen en begeleiden van meiden. Eigen baas zijn is heel leerzaam, ook wel eens overweldigend en spannend, maar vooral erg inspirerend.

Passies

Mijn werk is mijn grootste passie. Ik hou van mensen en van hun verhalen. En ik krijg enorm veel energie van het inspireren, motiveren en helpen van mensen – vooral tienermeiden. Tieners hebben al lang een speciaal plekje in mijn hart. Ik hou van hun passie, hun impulsiviteit en hun vermogen in het nu te leven en vind het geweldig om hen te begeleiden bij hun zoektocht naar wie ze zijn en wat ze willen. Life lessons for Badass Girls, want naar mijn mening zouden alle meiden (ook volwassen meiden…) er naar moeten streven om de badass versie van zichzelf te zijn!

Je mag me wakker maken voor…

Ik hou van mijn gezin Рmaar mijn vriendinnen spelen een enorm belangrijke rol in mijn leven. Door ons leven in het buitenland heb ik inmiddels goede vriendinnen overal ter wereld Рiets waar ik enorm dankbaar voor ben. Maar daardoor kan ik vriendinnen en de tijd die we samen hadden ook enorm missen. Dus als ̩̩n van hen naast mijn bed staat om wat leuks te gaan doen, dan spring ik zonder moeite uit bed.

Mijn website

Als je meer over mij en mijn aanbod wil lezen, kijk dan op mijn website  www.keepingitrealme.com. Je kunt me ook vinden op social media @mekeepingitreal.

Merel Westenberg

Wie ben ik?
Mijn naam is Merel Westenberg en ik woon sinds augustus 2014 samen met mijn man en onze twee kinderen van nu 9 en 7 in Texas, in een plaatsje vlakbij Dallas. We zijn naar Texas verhuisd vanwege het werk van mijn man en het bevalt ons super goed in Amerika! Het leven is hier zo anders dan in Nederland, de ruimte, de vrijheid …het mooie weer 😊, we vinden het heerlijk. Natuurlijk zijn er ook mindere kanten zoals het missen van familie en vrienden, maar dat hoort er helaas nou eenmaal bij.

Mijn werk
Ik heb echt mijn passie gevonden in mijn eigen bedrijf. Ik help expatvrouwen en geëmigreerde vrouwen met het starten van hun eigen online business als Coach, Trainer of Virtueel Assistent. De gesprekken die ik hierdoor heb met vrouwen over de hele wereld en hen zie groeien in het ondernemerschap geeft mij enorm veel voldoening en energie.

Passies
Naast mijn eigen bedrijf (wat echt mijn passie is) houd ik ontzettend van lezen. Ik lees van alles, maar om te ontspannen lees ik met name in vakanties Nederlandse thrillers. Ze zijn dan ook altijd zo uit, dus ik ben heel blij met mijn e-reader … kan ik zoveel boeken meenemen als ik wil.

Je mag mij wakker maken voor …
Eigenlijk niets, want ik vind slapen heerlijk. Al ben ik dan weer geen uitslaper, ik hou er wel van om op tijd op te staan. Maar als je me dan toch echt wakker wil maken dan mag dat voor een Nederlands broodje met oude kaas of ook heel cliché (maar zo lekker 😉) een broodje kroket. Het is ook het eerste dat ik eet zodra ik in Nederland ben. Heerlijk!

Mijn website
Wil je meer over mij weten of wil je informatie over online werken vanuit het buitenland, mail me dan gerust of kijk op www.merelwestenberg.nl daar vind je ook mijn gratis e-book. Ik help je graag!

Susan Manni

Wie ben ik?
Mijn naam is Susan Manni en ik woon sinds oktober 2017 tijdelijk weer in Nederland na 5 jaar in Zwitserland, samen met mijn man en dochter. Begin 2018 hopen we weer de wijde wereld in te gaan, voor werk of voor een mooie reis, de opties liggen open. Tot die tijd genieten van het Nederlandse land en familie en vrienden dichtbij.

Mijn werk
Ik ben verlies- en rouwbegeleider en volg daarnaast nog de opleiding Psychologie. Toen we voor het werk van mijn man naar Zwitserland verhuisden heb ik mijn baan als maatschappelijk werker opgezegd en mijn online coaching praktijk opgezet, via welke ik vrouwen onbevooroordeelde en laagdrempelige begeleiding bied bij verlies en rouw. Ondertussen heb ik dit uitgebreid met wandel coaching, eerst in Zwitserland, nu ook in Nederland.

Passies
De wereld ontdekken, oldtimer auto’s, bergen, zee en strand, lekker eten, zeilen en nog veel meer. Voor mijn man en ik emigreerden hebben we meerdere oldtimers gehad. We dromen regelmatig over een boerderij met een grote schuur waar we weer een mooie oldtimer kunnen opknappen. Maar eerst hopen we nog veel van de wereld te zien en andere culturen te ervaren en veel verschillende stranden te verkennen en zeeën te bezeilen.

Je mag mij wakker maken voor…
Hmmm, lastig. Sinds de komst van onze dochter besef ik des te meer hoe waardevol goed slapen is en is elke nacht die ik door kan slapen goud waard. Mij wakker maken is daarom geen goed idee, tenzij je me vertelt dat er een vliegtuig naar een mooie tropisch oord staat te wachten, dan sta ik snel naast mijn bed. Een kop koffie waardeer ik dan wel.

Mijn website
Wil je meer weten over mijn coaching? Dat kan via www.ecounseling4u.com.

Susan
susan manni

Margot Stroeken

Wie Ben Ik

Mijn naam is Margot Stroeken en ik woon sinds eind 2015 met mijn gezin in Brunei, bij Maleisië. De rustige, zonnige omgeving hier was een grote verandering na vier fantastische jaren in de smoggy metropool Beijing, China, waar mijn kindjes (nu 4 en 2) geboren zijn. Eerder woonde ik een jaar in Barcelona en later werkte ik veel in Oost Afrika op het gebied van internationaal recht. Ik vind het na zes jaar nog steeds bijzonder om in Azië te wonen, hoewel mijn leven en werk er anders uit zien dan ik 10 jaar geleden zou hebben voorspeld.

Mijn werk

Ik ben Expat Coach en Trainer bij Clarity Brunei en bij mijn eigen bedrijf Copat Coaching. Ik begeleid expats wereldwijd bij de hobbels van het leven, wonen en werken in het buitenland. Het is geweldig om mijn klanten te kunnen steunen bij de achtbaan die internationaal verhuizen is of bij hun zoektocht om met plezier, vertrouwen en voldoening te leven in het buitenland.

Passies

Reizen en nieuwe culturen ontdekken verveelt me nooit. In plaats van korter wordt mijn reis wishlist alleen maar langer, want eenmaal ter plekke kom ik weer zoveel leuke nieuwe dingen tegen. Daarnaast houd ik erg van lezen (van Oei Ik Groei tot Brené Brown en de leeslijst van de boekenclub) en van dansen (nu vooral met mijn kinderen in de woonkamer).

Je mag mij wakker maken voor

Een bijzondere bezienswaardigheid bij zonsopgang, of voor een trip naar Nederland om familie en vrienden te bezoeken. De realiteit is echter dat ik middenin de nacht meestal door mijn kindjes wordt gewekt die naar de wc moeten of liggen te hoesten dan wel door een tropische stortbui.

Mijn website

Meer over mijn coaching en mijn blog over werken en wonen in het buitenland vind je op www.copatcoaching.com.

Merel Dubelaar

Wie ben ik?
Mijn naam is Merel Dubelaar en ik woon in het prachtige bosrijke Soest in Nederland samen met mijn man en 2 kinderen.

Mijn werk
Na een onverwachts verblijf op St. Maarten met een voorbereidingstijd van slechts 2 maanden, zijn we ook weer sneller dan verwacht weer teruggekeerd naar Nederland. Als Mindful Analyst run ik mijn eigen praktijk waarbij ik Nederlandse vrouwen, die overal ter wereld wonen, begeleid via de Mindful Analysis methode. Het online samenwerken met iemand brengt mij de perfecte balans tussen een druk sociaal leven en de heerlijke rust en bezinning in mijn werk.

Passies
Lezen! Ik ben dol op het lezen van inspirerende boeken. Ik lees ontzettend veel en heb een enorme boeken wishlist, die altijd nog langer kan! Verder hou ik van reizen, schrijven, psychologie, body balance, dieren (vooral katten) en ben ik dol op lekker eten. Sinds ik moeder ben ben ik nog meer geïnteresseerd in persoonlijke ontwikkeling. Ik vind het zo intrigerend hoe de omgeving en ook het tijdsbeeld van invloed is op iemands leven. Daar kan ik uren over filosoferen, het liefst met vriendinnen onder het genot van een mooi glas wijn.

Je mag mij wakker maken voor…
Cheese onion chips, echt mijn guilty pleasure. Volgens mij zijn deze in het buitenland vrijwel niet te krijgen, dus ik heb de mazzel dat ik in Nederland woon. Helaas ga je er wel enorm van uit je mond ruiken, maar ik vind ze zooo lekker dat ik het af en toe maar voor lief neem (en manlief dus ook ;-))

Mijn website
Wil je meer weten over schrijven volgens de Mindful Analysis methodiek? Kijk eens op www.metmerel.nl. Daar kun je ook direct een gratis kennismaking downloaden.

Sabine - Besabine

Sabine Boogaard

Wie ben ik?
Mijn naam is Sabine Boogaard en ik woon sinds eind 2014 in Colombia. Samen met mijn Colombiaanse man Jimmy verhuisde ik in oktober 2017 van miljoenenstad Bogotá naar een typische Colombiaanse finca op het platteland.

Mijn werk
Na jaren als wetenschappelijk onderzoeker te hebben gewerkt in Nederland, vond ik ook in Colombia een baan in het onderzoek en werkte ik 2,5 jaar als epidemioloog bij het Nationaal Kanker Instituut. In de tweede helft van 2017 ben ik echter mijn droom achterna gegaan en voor mezelf begonnen als webdesigner voor zelfstandig ondernemers.

Passies
De natuur! Ik houd van dieren, van wandelen en ook van wonen in de natuur. Zowel mijn man als ikzelf zijn 100% vegetariër en 80% veganist (meer is niet mogelijk in Colombia) en zelfs onze bruiloft was puur natuur. Daarnaast ben ik ook dol op fotografie, reizen, lekker eten en online knutselen aan websites.

Je mag mij wakker maken voor…
helemaal niets! Ik vind het vreselijk om wakker gemaakt te worden en ben dan ook echt een tijdje niet te genieten. Mij wakker maken is bovendien een hele uitdaging, zeker als het voor 3 uur ’s nachts wordt geprobeerd. We hebben zelfs meerdere keren bijna een vlucht gemist omdat ik door de wekker ben heen geslapen en ik ook niet wakker werd toen ik door elkaar werd geschud. Nouja als ik dan toch iets moet zeggen: je mag me proberen wakker te maken voor vegan sushi of een rugmassage met warme etherische oliën.

Mijn websites
Wil je meer weten over mijn leven en reizen in Colombia? Kijk eens op www.besabine.com. Benieuwd naar mijn bedrijf in webdesign? Dat vind je op www.sabineboogaard.nl.